Onderhoud
In principe hebben schapenvachten weinig onderhoud nodig aangezien wol en leer van nature zelfreinigend is en de meeste stoffen van nature afbreken.
Regelmatig uitkloppen met de hand of mattenklopper is bij normaal gebruik voldoende om jarenlang plezier te hebben van uw vacht. Insprayen met eventueel ¾ water en ¼ wasverzachter, heerlijk zacht voor de haren.

Ook kunt u de vacht af en toe buiten hangen om te luchten of als het gesneeuwd heeft met de wol kant even in (15 tot 30 minuten) de sneeuw leggen en daarna uitkloppen. In de mist buiten hangen doet ook wonderen.

Gelieve de vacht niet te wassen.
Heeft u een natte vlek in de vacht gekregen kunt u deze met een droge doek of keukenpapier droogdeppen. Is de vlek eenmaal droog dan kunt u met een vochtige doek voorzichtig de vlek verwijderen. Eventueel kunt u hierbij een beetje groene zeep gebruiken.
Ook kunt u met de stofzuiger de opgedroogde resten opzuigen.

Is de vacht nat geworden, droog deze dan niet over de verwarming, droger of in direct zonlicht. Hiermee beschadigt u de vacht. Droog de vacht gewoon op kamertemperatuur. Het makkelijkste is op een droogrek zodat hij vrij kan hangen en u hem kan draaien. Het kan als de vacht erg nat is enkele dagen duren voordat hij droog is. Rek de vacht regelmatig even op om de soepelheid te behouden.

Om de vacht mooi te houden kunt u hem af en toe borstelen. Gebruik hiervoor een hondenborstel zonder knopjes op de uiteinden, hiermee trekt u namelijk de vacht uit de huid.

Bij aanschaf van een schapenvacht heeft het een natuurlijk luchtje, Dit is de lanoline (vet) in de vacht wat een groot zelfreinigend vermogen heeft, dit verneveld binnen 2 weken, vindt u het toch vervelend, hang de vacht enkele dagen buiten. De geur trekt echt weg. 
Bent u gevoelig voor de geur kunt u de vacht lichtjes in sprayen met textiel verfrisser en even oprollen (niet te nat)

Heeft uw huisdier vlooien? Dat is vervelend, geen ramp…. 
Leg de schapenvacht gedurende 3 tot 5 dagen in de vriezer.

Schapenvachten verlichten astma, rugklachten, allergieën, goed voor onrustige benen, betere doorbloeding en bij langdurige bed ligging tegen doorliggen.

Schapenvachten hebben van nature een lanoline laag waardoor het vuil en bacteriën afstoot.

Wij hanteren uitsluitend RESTPRODUKTEN.

Veel plezier met uw uitgekozen vacht!
Oegelien